Persoonlijke coaching & workshops

Individuele coaching

Ik kan op verschillende manieren een traject van persoonlijke ontwikkeling aanbieden in Den Haag:

  • 3-delig traject ‘Kort en krachtig’
  • Uitgebreid persoonlijke ontwikkeling traject ‘Ontdek je Levensbronnen’.
  • Bepalen Essentiële Levensbron (2 sessies).

Uit ervaring blijkt dat deze trajecten veel inzichten geven. En dat het dus soms tijd nodig heeft om inzichten volledig te laten  landen en te doorleven. Daarom biedt ik bij alle trajecten een zorgvuldige nazorg aan, die dan ook inbegrepen is in het traject.

In het uitgebreide traject ‘Ontdek je Levensbronnen’ is een intake inbegrepen. Dit om jouw hulpvraag, doelen en verwachtingen te bespreken. Deze komen als een rode draad terug. Ik zal je regelmatig spiegelen wat het effect van gebeurtenissen was en is op jezelf en anderen. Want inzicht in je gedrag is een onmisbare stap naar ander gedrag. En ook hoe de handvatten die ik je aanreik om gedragspatronen te veranderen bij jouw voelen en werken.

Wil je eerst bepalen of de Levensbronnen iets voor jou zijn en welk traject het meest geschikt is? Dat kan door een aparte intake te doen van een uur.

Persoonlijke ontwikkeling

3-Delig traject ‘Kort en krachtig’

Als jij een coaching traject wilt doen, dan heb je een doel voor ogen om iets in je leven te veranderen. Zodat je bewuster de leiding over je leven neemt en daarmee beter weet wat je wilt en hoe je wilt leven. Vaak heb je een concrete hulpvraag, die iets met jouw uitdagingen te maken heeft.
In drie sessies begeleid ik je naar inzichten over hoe jij jouw uitdaging(en) aan kan gaan en wat jouw onzichtbare oer- en levenskracht is, die je daarbij kan helpen.
In de eerste sessie van anderhalf uur bespreken we je hulpvraag en stel ik je vragen, die inzicht geven in jouw talenten en kracht.  En ook vragen die inzicht geven in aanwezige blokkades, waardoor bepaalde talenten nog niet volledig tot zijn recht komen. Je krijgt opdrachten mee die specifiek zijn voor jouw uitdaging of hulpvraag. De twee volgende sessies werken we een en ander uit en bespreken we de opdrachten.

Mijn ervaring is dat je na drie sessies mooie inzichten hebt en ook handvatten om jouw uitdaging aan te kunnen en oude patronen te doorbreken.
Na het derde gesprek krijg je een evaluatieformulier mee, dat ik je vraag binnen drie weken terug te sturen. Tijdens een fysieke of Skype/Hangouts afspraak van een half uur bespreken we dan hoe het gaat en of er nog behoefte is aan een verdere verdieping.

Uitgebreid persoonlijke ontwikkeling traject ‘Ontdek je Levensbronnen’.

Een belangrijke inspiratiebron voor mijn coaching zijn de Levensbronnen. In dit uitgebreide traject doorlopen we aan de hand van jouw hulpvraag alle Levensbronnen en bekijken we hoe deze bij jou voelen en in balans zijn.
Voordat het traject start is er een intake van 60 minuten, Hierbij worden jouw hulpvraag, doelen en verwachtingen besproken. Je ontvangt hiervoor voor de start een intakeformulier. Tijdens de intake worden de Levensbronnen geïntroduceerd en het coachingstraject nader toegelicht.

8 sessies

In zeven sessies van ongeveer anderhalf uur doorlopen we elke keer één Levensbron. Daarbij staan jouw verwachtingen en doelen centraal. We bespreken de bij de Levensbron bijbehorende gedragspatronen. Daarbij kijken we aan de hand van vragen en opdrachten hoe deze bij jou voelen. En in hoeverre die Levensbron bij jou in balans is. Je krijgt handvatten hoe je deze Levensbron (nog) meer in balans kunt brengen en hoe je meer vanuit je intuïtie kan leven.

Bij elke sessie biedt ik je verdieping aan via hand-outs en huiswerkopgaven. De huiswerkopgaven bespreken we de volgende sessie en sluiten dan de betreffende Levensbron af.

De laatste (achtste) sessie sluiten we het traject af met het bepalen van jouw essentiële Levensbron. En dan doen we ook een evaluatie van het coachingstraject. Tijdens deze laatste sessie bespreken we ook een of meerdere aandachtspunten waar je de weken na het coaching traject aandacht aan besteedt. Bijvoorbeeld gedragspatronen die je wilt doorbreken. Deze punten leggen we vast bij de evaluatie.

Aan het eind van het traject heb je jezelf beter leren kennen en je ben je dichter bij de kern van jouw essentie, doel of probleem gekomen. Omdat je je eigen kwaliteiten en talenten beter herkent en effectiever gaat inzetten, zul je merken dat je je beter voelt, meer rust ervaart en je de handvatten hebt om meer uit je leven te halen.

Nazorg.

Persoonlijke Coaching

We maken een nazorgafspraak (van maximaal een uur) waarbij we deze punten bespreken en kijken wat het je heeft gebracht. Of dat er wellicht nog behoefte is aan specifieke coaching om je Levensbronnen nog beter in balans te brengen.

In het persoonlijke ontwikkeling traject word je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent. En hoe je deze kunt inzetten in je dagelijks leven. Als je bewust vanuit de 7 Levensbronnen leeft, zal je merken dat je dan vanuit jouw oerkracht gaat leven. Met meer (zelf)vertrouwen, levensvreugde, liefde voor jezelf en voor anderen.

Bepalen Essentiële Levensbron (2 sessies).

In twee sessies (van respectievelijk 1½ en 1 uur) bepalen we samen wat jouw essentiële Levensbron is. Hierna kun je besluiten om alsnog het uitgebreidere individuele coaching traject te doen.
In het eerste gesprek stel ik je vragen, die onder andere gaan over jouw kindertijd, pubertijd en jong volwassenheid. Maar ook over zaken waar je nu blij of verdrietig van wordt. De antwoorden die je geeft zijn gelinkt aan de archetypes in jou en daarmee aan jouw essentiële Levensbron.
Je krijgt opdrachten mee om inspiratie op te doen voor het tweede gesprek. In dat gesprek gaan we je opdrachten bespreken en bepalen we jouw essentiële Levensbron. Ofwel de blauwdruk voor jouw leven. Dit is je levenswegwijzer en gids. Die wijst je de weg om jouw diepste verlangen, passie en talenten vanuit je ware essentie te leven.

Evaluatiemoment

essentiële levensbronUit ervaring blijkt dat het bekend zijn van de essentiële Levensbron cliënten nieuwsgierig maakt hoe ze hun talenten en passie (nog) beter kunnen inzetten. Daarom is er een evaluatiemoment na drie weken om te bespreken of het bepalen van de essentiële Levensbron iets heeft toegevoegd of aan het toevoegen is. En of er behoefte is aan een verdere verdieping in de vorm van het doorlopen van alle Levensbronnen (8-delig traject). Of een individueel maatwerk coaching traject waarbij specifieke onderwerpen aan bod komen. Bijvoorbeeld specifieke coaching om jouw talenten te bekrachtigen en negatieve gedragspatronen te doorbreken en om te zetten naar positieve. Na het tweede gesprek krijg je een evaluatieformulier mee, dat ik je vraag binnen twee weken terug te sturen. Dit wordt na drie weken besproken (fysieke of Skype/Hangouts afspraak van een half uur).

Workshops

Naast persoonlijke coaching  geef ik ook  de 8-delige workshop Ontdek je Levensbronnen. Hierin worden de Levensbronnen uitgebreid doorlopen en ontdek je jouw essentiële Levensbron.

8-delige workshop Ontdek je Levensbronnen

Workshop Ontdek je Levensbronnen

Tijdens de 8-delige groepsworkshop Ontdek je Levensbronnen doorlopen we in een kleine groep de 7 Levensbronnen® en ontdek je jouw essentiële Levensbron.

Kleine groep

In een groep van minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers wordt begonnen met een overzicht van de Levensbronnen. Daarna gaan we met de Levensbronnen aan de slag. Je krijgt per sessie van 2½ uur uitleg over een specifieke Levensbron en daarbij bespreken we de bijbehorende drie archetypes (gedragspatronen). Je krijgt tips over hoe je deze Levensbron in balans houdt of brengt. Door praktische opdrachten en oefeningen leer je de Levensbronnen te (gaan) voelen, waarna je ze gaat begrijpen. Je krijgt hiermee handvatten die helpen jouw essentiële levensbron in kaart te brengen en meer vanuit je essentie te leven. Een hand-out biedt je verdieping en huiswerkopgaven. Deze bespreken we steeds de volgende sessie en sluiten dan de betreffende Levensbron af.
Na 7 sessies, waarin de Levensbronnen in groepsverband doorlopen worden, is de 8-ste en laatste sessie een individueel gesprek. Hierin bepalen we jouw essentiële Levensbron. Hierna volgt nog een nazorggesprek. Zie voor informatie hierover bij ‘8-delig persoonlijke ontwikkeling traject Ontdek je Levensbronnen’.

Inzicht

Gedurende het traject ontdek je waar jouw passie ligt, waar je blij van wordt en wat je voldoening geeft. Maar ook waarvan je van slag of vermoeid raakt, wat je irriteert of wat je lichamelijk of psychisch ziek kan maken. Met dit inzicht of zelfkennis kun je jouw uitdagingen beter aangaan. Je leert vanuit je gevoel keuzes te maken die passen bij jouw levensmissie. De workshop geeft je inzichten die je kunt gebruiken bij jouw persoonlijke ontwikkeling in je privé- en werkomgeving.

Persoonlijke coaching