Levensbronnen achtergrondinformatie

Ieder mens heeft aangeboren, onbewuste en universele ideeën- en karakterpatronen (je blauwdruk), die je tijdens je leven ontwikkelt en maakt wie je bent. Aan de hand van de Levensbronnen begeleid ik je naar inzicht in jouw blauwdruk, je ontwikkeling en eventuele onderdelen die niet helemaal in balans zijn.

Levensbronnen balansDe Levensbronnen ®

De Levensbronnen geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Hoe wij groeien, ons ontwikkelen, waarom wij hier in dit leven zijn en wat wij te doen hebben. In totaal zijn er 7 Levensbronnen. De Levensbronnen zijn verbonden met je fysieke, emotionele en spirituele groei. De eerste drie Levensbronnen zijn verbonden met je leeftijd en je fysieke, emotionele en mentale groei en ontwikkeling. De andere vier Levensbronnen zijn verbonden met je relationele, sociale, individuele en collectieve groei en ontwikkeling.

De Levensbronnen zijn ontstaan door universele wijsheid te verbinden met de psychologie van Carl Jung. De Levensbronnen gaan in eerste instantie over voelen om het daarna met ons verstand te begrijpen.

Archetypes

De psychologie van Carl Jung beschrijft de patronen en gedragingen van mensen met behulp van archetypes. Dit zijn oer gedragspatronen, zoals bijvoorbeeld ‘moeder’ of ‘held’.  Aan de hand van archetypes kun je laten zien hoe iemand zich bewust en onbewust gedraagt. Jung beschrijft per archetype een licht- en een schaduwkant.

Elke Levensbron heeft drie archetypes. Er is één licht (balans) archetype en twee schaduw archetypes. Die geven respectievelijk een te veel of te weinig energie in deze Levensbron weer. Bij te weinig of te veel energie in een Levensbron is er een disbalans.
Als je je hiervan aan de hand van de Levensbronnen bewust wordt, krijg je handvatten aangereikt om meer in balans te komen. Je leert nog niet gebruikte kwaliteiten in jezelf te ontwikkelen, te ontplooien en meer vanuit je intuïtie te leven.

De essentie van je ware mens zijn.

Je leeft je ware essentie pas als alle 7 Levensbronnen in balans zijn. Dan maak je gebruik van alle krachten binnenin je, die je altijd tot je beschikking hebt. Als je ze allemaal in jezelf herkent en erkent, begrijp je dat alle 7 Levensbronnen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Jij hebt en bent de sleutel om elke individuele Levensbron in balans te brengen en hiermee ook je leven.

Jouw essentiële Levensbron.

Van de 7 Levensbronnen is er één die jouw essentiële onzichtbare oer- en levenskracht vertegenwoordigt. Dit is jouw essentiële Levensbron. Tijdens je leven wil je niets liever dan deze essentiële onzichtbare Levensbron zichtbaar maken en delen met anderen. Dit onzichtbare verlangen kun je niet zien of aanraken. Je kunt het wel voelen, in je hart. Het is hetgeen waar je helemaal blij van wordt als je ermee bezig bent. Dat is waar je energie en inspiratie van krijgt en waar je hart letterlijk warm van wordt. Als je vanuit jouw essentiële Levensbron leeft, gaat dat wat je doet moeiteloos. Je verliest je het besef van “tijd” en ervaart stilte in je hoofd.

Ook krijg je op jouw essentiële Levensbron de zwaarste lessen in je leven. Het leven is namelijk bedoeld om imperfect te zijn. Als we geen verdriet kennen, kennen we ook geen blijdschap. Als we geen donker kennen, weten we niet wat licht is. Het leven heeft een lichte en een schaduwkant. En beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als dag en nacht. Het één is alleen waarneembaar en voelbaar door het bestaan van het ander. Dit is de dualiteit van het leven.

Levensbronnen

De Levensbronnen® is een geregistreerd handelsmerk van Yvette Visser en Susanne Danielson en is zowel geprint als digitaal auteursrechtelijk beschermd. Niets mag in welke vorm dan ook gereproduceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Yvette Visser en Susanne Danielson.