Studiekeuze

Profiel- en studiekeuze middelbare scholieren

Studiekeuze profielkeuze

Op de middelbare school krijgen leerlingen eerst te maken met een profielkeuze en later een studiekeuze voor de vervolgopleiding. Voor veel scholieren is het lastig om op jonge leeftijd al keuzes te moeten maken. Keuzes die bepalend zijn voor hoe hun loopbaan of zelfs hoe hun verdere leven er uitziet.
Wat is er niet mooier om dergelijke keuzes mede te baseren op de talenten, die je al bij de geboorte hebt meegekregen en in de loop van je leven verder ontwikkeld? Dat kan aan de hand van de Levensbronnen®.

Jouw essentiële Levensbron geeft je inzicht in je talenten

Studiekeuze profielkeuzeDe Levensbronnen zijn ontstaan door universele wijsheid te verbinden met de psychologie van Carl Jung. Ze geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Aan de hand van de Levensbronnen ontdek je waar jouw talenten liggen en hoe je die in het dagelijks leven kunt benutten. Van de 7 Levensbronnen is er één die jouw essentiële onzichtbare oer- en levenskracht en jouw talenten, vertegenwoordigt. Dit is jouw essentiële Levensbron.

Het bepalen van jouw essentiële Levensbron geeft inzicht in je talenten. Dat inzicht kan je laten meewegen bij een studiekeuze of profielkeuze. De essentiële Levensbron zegt niets over het niveau van een opleiding wat je aan zou kunnen. Daarvoor zijn er andere instrumenten om dat te vast te stellen.

Hoe werkt het?

Het bepalen van je essentiële Levensbron gebeurt in twee gesprekken van respectievelijk 1½ en 1 uur. Na deze twee gesprekken weet je wat je essentiële Levensbron is en wat jouw talenten zijn. Je krijgt handvatten om vanuit je talenten een geschikt profiel of passende vervolgopleiding te kiezen. En later een beroep dat bij jouw past.

Kosten

Er geldt een gereduceerd tarief voor het bepalen van je essentiële Levensbron in het kader van een studie- of profielkeuze.

Studiebegeleiding

Ben je naast het maken van de juiste studie- of profielkeuze op zoek naar studie- of huiswerkbegeleiding, kijk dan eens op www.studiebegeleiding.info of www.bijleswateringseveld.nl

Studiebeleiding